Q-factor of tuned microstrip resonator
- Авторы: Sergienko P.1, Kazmirenko V.2, Chernov A.2, Prokopenko Y.2
- 
							Учреждения: 
							- Tescom Co., Ltd.
- National Technical University of Ukraine “Kyiv Polytechnic Institute”
 
- Выпуск: Том 59, № 2 (2016)
- Страницы: 89-95
- Раздел: Article
- URL: https://journal-vniispk.ru/0735-2727/article/view/176760
- DOI: https://doi.org/10.3103/S0735272716020060
- ID: 176760
Цитировать
Аннотация
The paper presents research of quality factor in the micro-mechanically tunable microstrip resonator and its change in response to tuning. In the presented design unloaded quality factor increases about 10% during tuning due to reduction of dielectric loss in substrate’s medium and ohmic loss in metal electrodes. When total loss in the device is relatively small, loss mechanisms contribute additively, so complex effective permittivity can be used to account loss reduction and frequency tuning.
Об авторах
Pavlo Sergienko
Tescom Co., Ltd.
							Автор, ответственный за переписку.
							Email: paulsergienko@gmail.com
				                					                																			                												                	Республика Корея, 							Goyang						
Victor Kazmirenko
National Technical University of Ukraine “Kyiv Polytechnic Institute”
														Email: paulsergienko@gmail.com
				                					                																			                												                	Украина, 							Kyiv						
Artem Chernov
National Technical University of Ukraine “Kyiv Polytechnic Institute”
														Email: paulsergienko@gmail.com
				                					                																			                												                	Украина, 							Kyiv						
Yuriy Prokopenko
National Technical University of Ukraine “Kyiv Polytechnic Institute”
														Email: paulsergienko@gmail.com
				                					                																			                												                	Украина, 							Kyiv						
Дополнительные файлы
 
				
			 
						 
					 
						 
						 
						 
									 
  
  
  
  
  Отправить статью по E-mail
			Отправить статью по E-mail  Открытый доступ
		                                Открытый доступ Доступ предоставлен
						Доступ предоставлен Только для подписчиков
		                                		                                        Только для подписчиков
		                                					