Effect of SiC-Filler Refinement by Different Methods on Heat-Resistant Medium-Cement Concrete Properties
- Авторы: Pundiene I.1, Prantskevichene I.1, Kairite A.1
- 
							Учреждения: 
							- Heat Insulation Scientific Institute of Gediminas Vilnius Technical University
 
- Выпуск: Том 59, № 2 (2018)
- Страницы: 156-162
- Раздел: Article
- URL: https://journal-vniispk.ru/1083-4877/article/view/249014
- DOI: https://doi.org/10.1007/s11148-018-0198-0
- ID: 249014
Цитировать
Аннотация
Results are provided for a study of the properties of SiC refined by different methods (milling and disintegration) on morphology of the particles obtained. It is established that SiC refinement by disintegration in an amount of 10 – 20% within the composition of heat-resistant concrete compared with a similar amount of milled SiC improves concrete mechanical properties after hardening and firing from 11 to 23%, reduces its shrinkage by up to 25%, and improves thermal shock resistance by up to 20%.
Ключевые слова
Об авторах
I. Pundiene
Heat Insulation Scientific Institute of Gediminas Vilnius Technical University
							Автор, ответственный за переписку.
							Email: ina.pundiene@gmail.com
				                					                																			                												                	Литва, 							Vilnius						
I. Prantskevichene
Heat Insulation Scientific Institute of Gediminas Vilnius Technical University
														Email: ina.pundiene@gmail.com
				                					                																			                												                	Литва, 							Vilnius						
A. Kairite
Heat Insulation Scientific Institute of Gediminas Vilnius Technical University
														Email: ina.pundiene@gmail.com
				                					                																			                												                	Литва, 							Vilnius						
Дополнительные файлы
 
				
			 
						 
					 
						 
						 
						 
									 
  
  
  
  
  Отправить статью по E-mail
			Отправить статью по E-mail  Открытый доступ
		                                Открытый доступ Доступ предоставлен
						Доступ предоставлен Только для подписчиков
		                                		                                        Только для подписчиков
		                                					