Morphology of the Nauplii and Duration of Naupliar Development of the Black Sea Alien Species Oithona davisae Ferrari and Orsi, 1984 (Copepoda: Cyclopoida) in Laboratory Culture
- Авторы: Drapun I.E.1, Khanaychenko A.N.1
- 
							Учреждения: 
							- Kovalevsky Institute for Marine Biological Research, Russian Academy of Sciences
 
- Выпуск: Том 10, № 1 (2019)
- Страницы: 12-21
- Раздел: Article
- URL: https://journal-vniispk.ru/2075-1117/article/view/205505
- DOI: https://doi.org/10.1134/S2075111719010053
- ID: 205505
Цитировать
Аннотация
The paper presents descriptions, original drawings and digital photos, and also the key for identifying naupliar stages of recent invader species in the Black Sea Oithona davisae (Copepoda: Cyclopoida). Nauplii were taken from a laboratory culture originating from the offspring of O. davisae females selected from living zooplankton sampled in Sevastopol Bay. Copepods were reared under natural illumination, temperature of 21 ± 2°C, and feeding with cryptophyte culture IBSS-CrPr54 (ESD = 10.9 ± 1.4 μm) (mean concentration constituted 6 × 103 cells mL–1; 0.7 μg C mL–1). The duration of the development from the first naupliar stage (N1) to the first copepodite (C1) stage was 5.3 ± 0.7 days (1 day for N1–N3, 1 day for N3–N4, and 3.3 days for N4–C1).
Ключевые слова
Об авторах
I. Drapun
Kovalevsky Institute for Marine Biological Research, Russian Academy of Sciences
							Автор, ответственный за переписку.
							Email: innadra@gmail.com
				                					                																			                												                	Россия, 							Sevastopol, 299011						
A. Khanaychenko
Kovalevsky Institute for Marine Biological Research, Russian Academy of Sciences
							Автор, ответственный за переписку.
							Email: a.khanaychenko@gmail.com
				                					                																			                												                	Россия, 							Sevastopol, 299011						
Дополнительные файлы
 
				
			 
						 
					 
						 
						 
						 
									 
  
  
  
  
  Отправить статью по E-mail
			Отправить статью по E-mail  Открытый доступ
		                                Открытый доступ Доступ предоставлен
						Доступ предоставлен Только для подписчиков
		                                		                                        Только для подписчиков
		                                					