Molecular and crystal structure of a mixed-ligand cadmium complex with p-hydroxybenzoic acid and monoethanolamine
- Авторы: Ibragimov A.B.1, Ashurov Z.M.2, Zakirov B.S.1
- 
							Учреждения: 
							- Institute of General and Inorganic Chemistry
- Institute of Biorganic Chemistry
 
- Выпуск: Том 58, № 3 (2017)
- Страницы: 588-590
- Раздел: Brief Communications
- URL: https://journal-vniispk.ru/0022-4766/article/view/161312
- DOI: https://doi.org/10.1134/S0022476617030209
- ID: 161312
Цитировать
Аннотация
Single crystals of a mixed-ligand cadmium complex of the composition Cd(PHBA)2(MEA) 2 are grown from the solution of Cd(CH3OO)2, p-hydroxybenzoic acid (PHBA) and monoethanolamine (MEA) in aqueous ethanol. The crystallographic data are as follows: a = 11.6400(2) Å, b = 10.1363(1) Å, c = 16.6296(2) Å, β = 93.937(1)°, space group I2/a, V = 1957.44(5) Å3, Z = 4. In the complex molecule located on the twofold axis, ligands of both types are bidentately bound to the cadmium ion having the coordination number 8. In the crystal structure, two H bonds of the O–H•••O type combine complex molecules into layers parallel to the ab plane.
Ключевые слова
Об авторах
A. Ibragimov
Institute of General and Inorganic Chemistry
							Автор, ответственный за переписку.
							Email: aziz_ibragimov@mail.ru
				                					                																			                												                	Узбекистан, 							Tashkent						
Zh. Ashurov
Institute of Biorganic Chemistry
														Email: aziz_ibragimov@mail.ru
				                					                																			                												                	Узбекистан, 							Tashkent						
B. Zakirov
Institute of General and Inorganic Chemistry
														Email: aziz_ibragimov@mail.ru
				                					                																			                												                	Узбекистан, 							Tashkent						
Дополнительные файлы
 
				
			 
						 
					 
						 
						 
						 
									 
  
  
  
  
  Отправить статью по E-mail
			Отправить статью по E-mail  Открытый доступ
		                                Открытый доступ Доступ предоставлен
						Доступ предоставлен Только для подписчиков
		                                		                                        Только для подписчиков
		                                					