Summer Ichthyoplankon in Onega Bay of the White Sea: Species Composition and Spatial Distribution
- Авторы: Mishin A.V.1, Evseenko S.A.1, Bol’shakov D.V.1, Bol’shakova Y.Y.1
- 
							Учреждения: 
							- Shirshov Institute of Oceanology
 
- Выпуск: Том 58, № 2 (2018)
- Страницы: 181-186
- Раздел: Article
- URL: https://journal-vniispk.ru/0032-9452/article/view/167636
- DOI: https://doi.org/10.1134/S003294521802008X
- ID: 167636
Цитировать
Аннотация
Data on the species composition and distribution of ichthyoplankton in Onega Bay of the White Sea are presented for June–July 2007, 2010–2012, and 2015–2016. In the ichthyoplankton, the specimens of the early developmental stages of 21 fish species were registered; the larvae of the White Sea herring Clupea pallasi marisalbi, capelin Mallotus villosus, and Pacific sand lance Ammodytes hexapterus were the most abundant. It is shown that the northwestern and southeastern zones, distinguished in Onega Bay by hydrophysical parameters, also differ in species composition and in ichthyoplankton abundance.
Об авторах
A. Mishin
Shirshov Institute of Oceanology
							Автор, ответственный за переписку.
							Email: mishin-aleksej@mail.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							Moscow						
S. Evseenko
Shirshov Institute of Oceanology
														Email: mishin-aleksej@mail.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							Moscow						
D. Bol’shakov
Shirshov Institute of Oceanology
														Email: mishin-aleksej@mail.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							Moscow						
Ya. Bol’shakova
Shirshov Institute of Oceanology
														Email: mishin-aleksej@mail.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							Moscow						
Дополнительные файлы
 
				
			 
						 
					 
						 
						 
						 
									 
  
  
  
  
  Отправить статью по E-mail
			Отправить статью по E-mail  Открытый доступ
		                                Открытый доступ Доступ предоставлен
						Доступ предоставлен Только для подписчиков
		                                		                                        Только для подписчиков
		                                					