Effect of chromium on the structure evolution in single-phase Ni–Cr alloys during high-pressure torsion
- Авторы: Krasnoperova Y.G.1, Degtyarev M.V.1, Chashchukhina T.I.1, Voronova L.M.1
- 
							Учреждения: 
							- Institute of Metal Physics, Ural Branch
 
- Выпуск: Том 2017, № 10 (2017)
- Страницы: 858-861
- Раздел: Structure and Properties of the Deformed State
- URL: https://journal-vniispk.ru/0036-0295/article/view/171770
- DOI: https://doi.org/10.1134/S0036029517100111
- ID: 171770
Цитировать
Аннотация
The evolution of the structure and the hardness of single-phase Ni–Cr alloys with 2–12.5 at % Cr is studied during high-pressure torsion. It is established that the hardness of the alloys, unlike pure nickel, continuously increases in the entire true strain range 0.2–12. Alloying with chromium is shown to substantially inhibit the formation of a submicrocrystalline structure and to enhance the refinement of microcrystallites.
Ключевые слова
Об авторах
Yu. Krasnoperova
Institute of Metal Physics, Ural Branch
														Email: highpress@imp.uran.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							Yekaterinburg, 620099						
M. Degtyarev
Institute of Metal Physics, Ural Branch
														Email: highpress@imp.uran.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							Yekaterinburg, 620099						
T. Chashchukhina
Institute of Metal Physics, Ural Branch
														Email: highpress@imp.uran.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							Yekaterinburg, 620099						
L. Voronova
Institute of Metal Physics, Ural Branch
							Автор, ответственный за переписку.
							Email: highpress@imp.uran.ru
				                					                																			                												                	Россия, 							Yekaterinburg, 620099						
Дополнительные файлы
 
				
			 
						 
					 
						 
						 
						 
									 
  
  
  
  
  Отправить статью по E-mail
			Отправить статью по E-mail  Открытый доступ
		                                Открытый доступ Доступ предоставлен
						Доступ предоставлен Только для подписчиков
		                                		                                        Только для подписчиков
		                                					