Application of organic fertilizers in the cultivation of early potatoes in the Non-Chernozem zone
- Authors: Dyikanova M.E1, Terekhova V.I1, Vorobyev M.V1, Bocharova M.A1
-
Affiliations:
- Federal state budgetary educational institution of higher education Russian State Agrarian University – Moscow Timiryazev Agricultural Academy
- Issue: No 7 (2025)
- Pages: 43-46
- Section: Potato growing
- URL: https://journal-vniispk.ru/0022-9148/article/view/357476
- DOI: https://doi.org/10.25630/PAV.2025.60.63.005
- ID: 357476
Cite item
Full Text
Abstract
About the authors
M. E Dyikanova
Federal state budgetary educational institution of higher education Russian State Agrarian University – Moscow Timiryazev Agricultural Academy
V. I Terekhova
Federal state budgetary educational institution of higher education Russian State Agrarian University – Moscow Timiryazev Agricultural Academy
M. V Vorobyev
Federal state budgetary educational institution of higher education Russian State Agrarian University – Moscow Timiryazev Agricultural Academy
M. A Bocharova
Federal state budgetary educational institution of higher education Russian State Agrarian University – Moscow Timiryazev Agricultural Academy
References
Белик, В. Ф. Методика физиологических исследований в овощеводстве и бахчеводстве: [Сборник статей] / Под ред. д-ра с.-х. наук В. Ф. Белика. М.: ВАСХНИЛ. НИИОХ. МСХ РСФСР. 1970. 211 с. Влияние органических удобрений на урожайность и качество продукции чеснока / М. Е. Дыйканова, В. И. Терехова, М. В. Воробьев, М. А. Бочарова // Вестник Мичуринского государственного аграрного университета. 2025. №3(82). С. 32–35. EDN TVVOEQ. Формирование высокоурожайных посадок картофеля в Нечерноземной зоне / И.Н. Гаспарян, Б.А. Бицоев, Е.В. Березовский, С.А. Пастухов, М.Н. Полякова // Международный технико-экономический журнал. 2015. №4. C. 76–80. Гаспарян И.Н. Дыйканова М.Е. Как повысить урожай раннего картофеля // Картофель и овощи. 2018. №2. С. 29–31. EDN YPAKLA. Ресурсосберегающая технология возделывания раннего картофеля / М.Е. Дыйканова, А.Г. Левшин, И.Н. Гаспарян, О.Н. Ивашова // Картофель и овощи. 2019. №2. С. 26–28. doi: 10.25630/PAV.2019.14.2.005. EDN YXZNVB. Сортовые ресурсы картофеля для возделывания в регионах России – 2-18: справочное издание М.: ООО «Редакция журнала Достижения науки и техники АПК», 2018. 172 с. Основы производства продукции растениеводства / И.Н. Гаспарян, В.Г. Сычев, А.В. Мельников, С.А. Горохов. СПб.: Лань, 2021. 496 с. Competitiveness of early potato production in two-crop culture / A. Levshin, O. Ivashova, I. Gasparyan, Sh. Gasparyan, N. Deniskina // В сборнике: Advances in Economics, Business and Management Research. Proceedings of the International Conference on Policies and Economics Measures for Agricultural Development (AgroDevEco 2020). 2020. С. 208–212. Zaheer K., Akhtar M. H. Potato production, usage, and nutrition—a review // Critical reviews in food science and nutrition. 2016. Vol. 56. No5. Pp. 711–721. Harris P.M. (ed.). The potato crop: the scientific basis for improvement. Springer Science & Business Media, 2012.
Supplementary files

